HTML

Minket az XMS szponzorál

Friss topikok

  • Csanády István: najó gyerekek, sicc a developers.iphonehungary.hu-ra légyszi, postolok a dolgokról egyet. (2008.08.20. 12:10) SEGÍTSÉG!
  • Csabi: Mondjuk ez elég rosszul hangzik. Miért probléma a rossz cím a szerződésben? Az AppStore-os bevétel... (2008.08.06. 12:23) Jogi útvesztők
  • kivancsi: Igen, erre már a postból is rájöttem, de konkrétan melyikre? (2008.08.01. 10:53) Örülés, tapsikolás
  • Bryton: Remélem sikerült megkapni a dev certificate-et, nekünk a UK Store-on keresztül simán ment... (2008.07.25. 18:42) Jogi aggályok
  • Barna: írjátok!! (2008.07.22. 14:58) Magyarázzuk a bizonyítványt

Linkblog

Handrás halleluja, és nem utolsó sorban start

2008.07.01. 22:51 :: iphonedevel

Ezzel a posttal ünnepélyesen megnyitom az iPhone developer blogot.

Amit a végére kéne írni

Ennek stilisztikailag, és logikailag a végére kéne kerülni, de most egy kicsit ide rakjuk, aztán a végén kifejtjük. Köszönjük Handrás, köszönjük XMS ( http://xms.hu ) ! Vegyetek macet Handrásnál. Sokat. Meg iPodot is. Meg projektorokat.

Mi van, kik, hogyan és mit?

Ketten, illetve kettőésfelecskén csináljuk a dolgot, Csanády István, Bálint Péter, és Jani Mátyás. Mindhárman a Pázmány Információs Technológiai Karának vagyunk hallgatói. Hogy mit? Fejlesztünk iPhone-ra, mert Steve Jobs atyánk bejelentette hogy nekünk azt is lehet, sőt még pár dollárcentet is utalna esetleg nekünk. A jelenlegi projekt egy oldschool game pack, amiben régi idők nagy játékait kódoljuk le, többek között a Tetrist, Dynat, Snake ésatöbbi ésatöbbi, és ha ezzel kész vagyunk akkor jöhet a mélyvíz.

Hol tartunk?

Az elmúlt két hétben összedobáltunk egy nagyon nagyon kényelmes frameworköt, amiben a játékfejlesztés annyira egyszerű, mint a Matyinak a komplex vonalintegrálás. Van audio/textúra/sprite/game és még rengeteg ilyesmi managerünk, és így naponta akár már több játékot is le tudunk kódolni, és reménykedünk hogy a 11-i startra kész leszünk.

Miért hálálkodunk Handrásnak?

Mert óriásit segített rajtunk. Tudniillik Péternek (továbbiakban Pötty) nincs macje, és eddig egy kölcsön macen dolgozott, amit viszont sajnos vissza kellett adnia, és mac nélkül maradtunk, viszont iPhonera csak macen lehet fejleszteni. Így elmentünk Handráshoz hogy vegyünk valami ótvar olcsó macet, amivel kihúzzuk két hétig. Végül egy kis ismerkedés és beszélgetés után Handrás felajánlotta nekünk hogy megszponzorál minket egy kölcsön MacBookkal a startig, amivel kvázi megmentette a fejlesztést, cserébe pedig majd ha lesz időnk valami normális saját oldalt csinálni, megreklámozzuk őt. Addig is XMS kedves, XMS jó, XMS szuper.

Te is ájfónfejlesztesz?

Akkor kommentálj, barátkozz, mond meg a tutit, mert iszonyat szívás, (gondolom már észrevetted az SDK hiányosságait ha kicsit beleástad magad a dologba, de erről lesz egy post nemsokára) és hátha segíthetünk egymásnak. Bár gondolom nem sokan vagyunk itthon, de próba szerencse.





 Ami nektek igénytelen 64x64 tga textúra, az nekünk a játék framework :)

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iphonedevel.blog.hu/api/trackback/id/tr96548826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

norbesz 2008.07.03. 20:42:42

csuma srácok! basszus, indexen akadtam rá a blogotokra :) oda jártam a pázmányra 1.5 évig, meg ha minden jól megy, akkor szeptembertől megint. meg Peti öccsének voltam osztálytársa 4 évig, István téged is ismerlek majorból :) ugyan a prog nem erősségem (még) de macbuzi vagyok :P ill. szabadidőmben elég sokat foglalkozok wordpressel meg phpval, kell egy oldal? :) hajráhajrá! Norbi
süti beállítások módosítása