HTML

Minket az XMS szponzorál

Friss topikok

  • Csanády István: najó gyerekek, sicc a developers.iphonehungary.hu-ra légyszi, postolok a dolgokról egyet. (2008.08.20. 12:10) SEGÍTSÉG!
  • Csabi: Mondjuk ez elég rosszul hangzik. Miért probléma a rossz cím a szerződésben? Az AppStore-os bevétel... (2008.08.06. 12:23) Jogi útvesztők
  • kivancsi: Igen, erre már a postból is rájöttem, de konkrétan melyikre? (2008.08.01. 10:53) Örülés, tapsikolás
  • Bryton: Remélem sikerült megkapni a dev certificate-et, nekünk a UK Store-on keresztül simán ment... (2008.07.25. 18:42) Jogi aggályok
  • Barna: írjátok!! (2008.07.22. 14:58) Magyarázzuk a bizonyítványt

Linkblog

Örülés, tapsikolás

2008.07.25. 21:36 :: iphonedevel

Megkaptuk a certificatet. És már fut device-on:) Komolyan mondom, úgy örültem, mint már régen. A simulator meglepően jó, minden úgy működött ahogy device-on működik, leszámítva persze az OpenAL-t, de szerencsére iPodon tényleg full featured, nagyon jól megy.

A certificate megkapása kicsit körülményes volt. Írtam két e-mailt, nem válaszoltak. Felhívtam az U.S. store-t, azt se tudták hogy mi van, kivel kéne beszélni, fogalmuk nem volt. U.K. store-nál meg nem vették fel, várható várakozási idő: 15 perc, aztán 20 percnél az ember feladja. Úgyhogy írtam az egyik developer fórumra, hogy ez és ez van, mit csináljak, láss csodát, egy nappal később kapom az e-mailt:

Dear Mr Csanády,

Thank you for contacting the Apple Developer Connection regarding your iPhone Developer Program Enrollment.

Please accept our apology for the delayed response.

We are currently in the process of reviewing your iPhone Developer Program enrollment information.

In reviewing your information we have found that the billing information entered for your iPhone Developer Program purchase does not match your enrollment information.

So that may verify your identity, we ask that you please fax a copy of your government issued photo id to us at 408-974-1053. Alternatively, you may email the required documents to us in either .JPG or .PDF format by replying to this email with your details attached.

When faxing this information to Apple, please include your Enrollment ID number
< ************ > which was provided to you upon submission. You may also email the required documents to us by replying to this email with the documents attached.

Thank you for your assistance.

Best regards,

Lenja Voelker

Szóval személyit bescannel, elküld, 10 perc múlva már meg is volt:)

A másik nagy izgalom az a device-ra való felhekkelés volt. Az ember azt hinné, pikk-pakk megy, de egy frászt. Először is gyártatnod kell magadnak egy certificatet, és le kell töltened egyet az Program Portal-ról, és utána be kell állítani XCode-ban a Code Signing Provisioning Profile-t, ami finoman fogalmazva sem ment gördülékenyen, és ahogy Google is mutatja nem csak nekünk gyűlt meg a bajunk ezzel. De most végre minden sínen van, már csak attól félünk hogy állítólag Apple-ék akár 3-4 hetet is szüttyögnek az appokon mielőtt store-ba engedik, ami érthető persze, hogy nem akarnak minden szennyt beengedni. De közel vagyunk, nagyon közel:)

6 komment

Címkék: apple certificate

A bejegyzés trackback címe:

https://iphonedevel.blog.hu/api/trackback/id/tr67585885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

iphonedevel 2008.07.26. 10:11:33

Hát ez érdekes, csal a blog.hu, kaptam ímélt hogy valaki kommentelt egy olyat hogy ingyenesek lesznek-e az appok, de eltűnt a komment... Hm,hm...
Nem, sajnos annál sokkal több energiánk van a progikban, és sokkal több dologról mondtunk le hogy ingyen adjuk, amellett viszont így is nagyon olcsó lesz, $2.99, amiért 4 játékot, kapsz, ha megnézed, az app storeban lévő dolgok többsége drágább, sőt olyan is van ami drágább és bénáb is, úgy gondolom hogy ez azért méltányos ár.

-Thingol- · http://iTouch.hu 2008.07.26. 12:27:00

igen, én kérdeztem nemtom hova tűnt a kommentem :), mert nem tudtam. Csak érdeklődtem, megértem én, hogy időt és energiát fektettetek bele, ezért nem lesz ingyen :)

köszi a kifejtő és udvarias választ.

kivancsi 2008.07.30. 11:53:03

Melyik fórumra írtál? Én is az elfogadásra várok.

Csanády István · http://iphonedevel.blog.hu 2008.07.30. 16:18:48

a developer fórumra

kivancsi 2008.08.01. 10:53:33

Igen, erre már a postból is rájöttem, de konkrétan melyikre?
süti beállítások módosítása